5 maart 2020
Nieuws

Afvallen en zo… Lisa’s choice

Lisa met bandje 17 jaar
Met mijn coverbandje, 17 jaar

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik in 2015 maar liefst 30 kilo ben afgevallen. En nu is het 2020 en het gaat nog steeds goed. Ik heb mijn gewicht met wat pieken en dalen goed in balans.
Vroeger had ik een normaal postuur, maar toen ik eenmaal ging studeren aan de Rockacademie in Tilburg ontdekte ik o.a. Red Bull. Hiernaast een foto toen ik 17 jaar was en met mijn coverbandje optrad.

Ik vond het best lastig om te zwaar te zijn, was erg onzeker over mijn lijf en zat helemaal niet lekker in m’n vel. Als ik in de spiegel keek, herkende ik mezelf niet meer. Daarbij zijn al die confronterende televisiebeelden ook niet bevorderlijk voor je zelfvertrouwen. Die vreselijke jurk tijdens de finale van X-Factor moeten jullie zelf maar even googelen!

Mijn motivatie

Natuurlijk heb ik (net als vele anderen) veel vaker een poging gedaan om af te vallen, maar steeds viel ik weer terug in m’n oude patroon van ‘s avonds snaaien op de bank en ondertussen nog even liters Red Bull wegtikken. Tja…

Begin januari 2015 had ik een moment van besef. Ik dacht, als ik er nu niets aan doe, dan gebeurt het nooit meer. Maar hoe dit aan te pakken?
Ik denk dat ik alles wel een keer geprobeerd heb, van eenzijdig eten tot hongerdiëten. Maar niets hielp.

Lisa Lois Promises Promises

Vroeg of laat ging ik voor de bijl en at ik weer meer dan goed was. De kilo’s vlogen er dan aan. Heel frustrerend.

Sporten in de sportschool met Dieet Pro

Sportschool

Ditmaal wilde ik het echt goed aanpakken en ging op onderzoek uit. Ik las verschillende verhalen en ervaringen van mensen die ook een knop hadden omgezet. Die ervaringsverhalen motiveerden mij enorm.

Tenslotte kwam ik uit op de site van Dieet Pro. Daar verkochten ze een maaltijdvervangende shake met 79 kcal  per shake (mits je hem met water drinkt). Na allerlei positieve ervaringen te hebben gelezen waagde ik de gok en haalde meteen 2 potten (29,95 per stuk).

Daarnaast ging ik naar de sportschool, ondanks mijn verschrikkelijke hekel aan sporten. Tijdens het afvallen sportte ik gemiddeld zo’n 3 à 4 keer in de week, minstens 3 kwartier, maar meestal langer.

Ik deed voornamelijk cardio training (crosstrainer, fietsen) maar ook krachttraining.
Ik deed eigenlijk maar wat, want eigenlijk wist ik helemaal niet wat ik zou moeten doen om af te vallen. Maar zolang het werkte voor mij was het prima en het werkte fantastisch!
Afvallen kostte me vrijwel geen moeite meer, het leek wel vanzelf te gaan. En iedere keer als ik in de spiegel keek zag ik resultaat, dus bleef ik gemotiveerd.

Ik viel heel erg veel af, sommige mensen vonden me zelfs te mager, al had ik toen een gezond gewicht. Ik had maat 36! Had ja, want op dit moment heb ik gewoon maat 38 en soms 40 en dat vind ik helemaal prima.

Maaltijdschema naast Dieet Pro

Mijn maaltijdschema ziet er ongeveer zo uit elke dag:

  • 09:00 shake
  • 11:00 tussendoortje (kwark, spelt cracker met mager beleg, fruit, matze met biologische pindakaas etc)
  • 13:00 tussendoortje (zie hierboven)
  • 15:00 shake
  • 16:30 tussendoortje
  • 18:00 avondeten

Ik vermijd zoveel mogelijk koolhydraten. Eet dus zelden tot nooit meer aardappelen, pasta, rijst, brood etc en GEEN FASTFOOD!! Al mag dat best eens op z’n tijd. Verder drink ik in de tijd dat ik shakes neem alleen wat water en groene thee (tip: Clipper thee heeft megaveel smaken). Tegenwoordig drink ik ook koffie.

Lisa Loïs portret 2020 - large
Lisa Loïs Zomerlicht Festival Beek 2015

Soms moet ik er wel weer even flink aan trekken en dan grijp ik weer naar de vertrouwde shakes die me zo enorm geholpen hebben sinds 2015. Ik vind dat echt geen straf, want de shakes zijn best smakelijk en ik heb er geen trek door in andere dingen. Sporten helpt natuurlijk altijd.

Lisa's Choice compleet pakket

Ik heb nu samen met Dieet Pro een pakket samengesteld, dat Lisa’s Choice heet. Het pakket bevat:

  • 2 potten Dieet Pro (smaak naar keuze)
  • een shakebeker
  • groene thee capsules (stimuleren de vetverbranding!)

Dieet Pro pakket Lisa choiceHet pakket is verkrijgbaar via mijn webshop.
Ik heb ook een YouTube video opgenomen, waarin ik jullie o.a. uitleg hoe Dieet Pro werkt en op welke manieren je de shakes allemaal kan gebruiken.

Onderaan deze pagina staat ook nog een video met een interview uit de tijd dat ik net een beetje gewend was om slanker door het leven te gaan. Mocht je het gaan proberen, heel veel succes! Ik weet zeker dat het jou ook gaat lukken!