Lisa Loïs verrast met nieuwe sound

Sinds dat ze in 2009 X-Factor won, heeft Lisa Loïs zich de afgelopen 10 jaar meer dan bewezen binnen de muziekindustrie. Ze had de langstlopende nummer 1 hit uit een talentenjacht ooit, de single “Hallelujah” die dubbel platina ging, een platina album en een Buma Award voor haar hit “Silhouette” en heeft de zangeres net tweemaal een zeer succesvolle theatertour ‘Lisa Loïs sings: Adele’ achter de rug met uitverkochte zalen door heel het land. We kennen haar loepzuivere stem, haar enorme bereik en haar grenzeloze muzikaliteit. Maar nu komt de Nederlandse zangeres met iets wat jullie nog niet kennen; een nieuwe sound.

Vandaag komt haar nieuwste single ‘Losing My Mind’ uit en het is anders dan wat we van de zangeres gewend zijn, maar it fits her like a glove. Het is een midtempo poptrack met een soulfull topline en een subtiele r&b feel. Lisa Loïs laat ons in drie minuten horen wat ze in huis heeft. Een verse die qua intensiteit vocaal direct best hoog ligt en productioneel steady opbouwt. De pre chorus breekt ingetogen open waarna de vocaal gelaagde chorus de hele song opentrekt.

‘Losing My Mind’ gaat over een vrouw die inziet dat haar relatie stuk loopt doordat ze te gefixeerd is geweest op haar partner. Ze bedoelde het goed, maar voor hem was het too much. Nu voelt ze aan alles dat hij haar gaat verlaten en haar al een tijd ontrouw is. Dit is haar laatste wanhoopskreet om de relatie te redden. ‘Losing My Mind’ is een song met power, waar de wanhoop, de frustratie en de liefde voor een ongezonde relatie naar voren komt.